1. Żywienie dietetyczne w chorobach kardiologicznych

Dieta ma na celu obniżenie ryzyka wystąpienia udarów i zawałów, które są wynikiem nadwagi, hiperlipemii, miażdżycy i nadciśnienia tętniczego.

 

  1. Żywienie dietetyczne w chorobach metabolicznych

Wsparcie dietetyczne w leczeniu cukrzycy, nietolerancji glukozy, otyłości. Eliminacja nadmiernej masy ciała ma korzystny wpływ na wyrównanie parametrów metabolicznych, a w końcowym efekcie pomaga zatrzymać rozwój nieodwracalnych zmian we wzroku, nerkach czy sercu.

 

  1. Żywienie w chorobach układu pokarmowego

Wsparcie dietetyczne w leczeniu choroby wrzodowej i refluksowej przełyku, w zespole jelita drażliwego, zapaleniu trzustki oraz chorób wątroby.

 

  1. Żywienie w alergiach i nietolerancjach pokarmowych

Oferujemy układanie indywidualnych diet eliminacyjnych.

 

  1. Żywienie dietetyczne w chorobach tarczycy

W niedoczynność tarczycy czy autoimmunologicznej chorobie Hashimoto można przy pomocy odpowiedniej diety efektywnie wspomagać proces leczenia i przeciwdziałać wzrostowi masy ciała.

 

  1. Żywienie w hiperurykemii i dnie moczanowej

Właściwe postępowanie żywieniowe ma na celu zapobieganie nawrotom choroby i uniknięcie nieodwracalnych powikłań nerkowych oraz stawowych.